Voor het goed functioneren van de website is het nodig om Javascript aan te zetten. Lees hier de instructies.

Aanvraag buitenlandverklaring

Als u naar bepaalde landen in Oost-Europa, Turkije of Noord-Afrika reist met uw leaseauto heeft u een buitenlandverklaring nodig. Hieronder kunt u deze aanvragen.

Voor welke landen heb ik een buitenlandverklaring nodig?

U heeft de buitenlandverklaring nodig omdat de auto niet op uw naam staat geregistreerd. Met de verklaring kunt u aantonen dat u als bestuurder gemachtigd bent om met de auto te rijden.

De landen waar u deze verklaring nodig heeft zijn; Albanië, Algerije, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Marokko, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Noord-Ierland en Wit-Rusland.

Let op: Voor Marokko, Turkije, Tunesië en Oekraïne geldt dat de buitenlandverklaring ook gelegaliseerd moet worden door de Kamer van Koophandel (KvK) en worden voorzien van een apostille.

Voor Algerije dient de buitenlandverklaring te worden gelegaliseerd door de KvK, het Consulair Dienstencentrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken & Klimaat (CDC) in Den Haag en daarna door de Algerijnse ambassade.


"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef aanvrager
Aanhef berijder

Adresgegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.