Voor het goed functioneren van de website is het nodig om Javascript aan te zetten. Lees hier de instructies.

Internationaal verzekeringsbewijs aanvragen

Ontvangst internationaal verzekeringsbewijs
(voorheen groene kaart)

Het internationaal verzekeringsbewijs is het bewijs dat de leaseauto – met eventuele aanhanger – internationaal WA is verzekerd en dat schade toegebracht aan eventuele derden zal worden vergoed. Bij een leaseauto van Autoplanning zijn er twee mogelijkheden:

  • De leaseauto is via Autoplanning verzekerd.
    Het internationaal verzekeringsbewijs wordt binnen enkele werkdagen na aflevering van de leaseauto rechtstreeks door onze verzekeraar aan de wagenparkbeheerder of bestuurder verzonden.
  • De leaseauto is elders verzekerd.
    In dat geval ontvangt u het internationaal verzekeringsbewijs via uw werkgever of rechtstreeks van de verzekeringsmaatschappij.

Internationale dekking

De dekking van de autoverzekering geldt voor alle landen die op het internationaal verzekeringsbewijs vermeld staan. Reist u naar een land dat niet op het internationaal verzekeringsbewijs vermeld staat, dan kan het zijn dat u een buitenland verklaring nodig heeft. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met Autoplanning, afdeling Verzekeringen: 
036 – 527 87 87.

Caravan

In Spanje, Polen en Duitsland moeten caravans en aanhangwagens een eigen internationaal verzekeringsbewijs hebben met het kenteken van de caravan. Deze kunt u bij Autoplanning, of uw eigen verzekeraar aanvragen.

Heeft u geen internationaal verzekeringsbewijs, of heeft u een caravan waar u een internationaal verzekeringsbewijs voor nodig heeft. Gebruikt u dan onderstaand formulier om deze aan te vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Auto

Caravan

(Indien van toepassing)
Vanaf
Selecteer hierboven de startdatum

Gegevens

Aanhef aanvrager
Aanhef berijder
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.