Voor het goed functioneren van de website is het nodig om Javascript aan te zetten. Lees hier de instructies.

Advies over duurzaam rijden

Elektrische leaseauto, ideaal voor een groen wagenpark? 

Elektrisch autorijden heeft de laatste jaren een enorme vlucht gemaakt. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zakelijk gezien biedt een elektrische auto leasen dan ook z’n voordelen. Maar is elektrisch rijden ook voor uw medewerkers een goed idee? De lease-adviseurs van Autoplanning adviseren u graag.

Lagere kosten met elektrische leaseauto’s

Bedrijven die elektrische auto’s leasen, betalen hiervoor minder belasting dan voor een gewone lease-auto. De Nederlandse overheid stimuleert duurzame mobiliteit. Daarom zijn elektrische auto’s vrijgesteld van BPM en tot ook van motorrijtuigenbelasting. Ook uw medewerkers profiteren: de bijtelling voor een elektrische leaseauto is lager dan die van benzine en diesel lease-auto’s en bedraagt 8% over de fiscale waarde.

Bovendien is stroom goedkoper dan gas, diesel of benzine; op stroom zit geen accijns.

Elektrische leaseauto’s zijn beter voor het milieu

Naast het financiële voordeel is een elektrische auto leasen beter voor het milieu. Elektrische auto’s produceren namelijk geen stikstofoxiden en fijnstof. Dat is met name op drukke verkeerstrajecten en in de binnensteden een groot voordeel. Bovendien veroorzaken elektrische auto’s minder geluidshinder, door de geruisloze motoren. De elektrische leaseauto past dan ook goed in de MVO-doelstellingen van veel organisaties.

Hybride of plug-in hybride auto als leaseauto

Een hybride auto heeft naast een elektromotor ook een brandstofmotor aan boord. Op die manier kom je altijd op je plaats van bestemming. Sommige hybride auto’s hebben de mogelijkheid het accupakket bij te laden aan een laadpaal, de zogenaamde plug-in hybrides. De actieradius van hybrides en plugin-hybrides is veel groter dan de elektrische auto. En dat maakt deze autotypes beter geschikt voor bestuurders die grotere afstanden rijden.

Elektrische auto vraagt andere rijstijl

Elektrische auto’s bieden veel voordelen, maar worden alleen optimaal benut als u uw rijgedrag daarop instelt en regelmatig bijlaadt. Er bestaan diverse instanties die trainingen aanbieden om het rijden in een elektrische auto optimaal te kunnen benutten. Download hier de whitepaper over dit onderwerp.

Zo halen uw leaserijders het meeste uit hun elekrtische leaseauto:

  • Probeer de auto zoveel mogelijk ‘rollend’ te houden door het rempedaal zo min mogelijk te gebruiken.
  • Ga bewust om met stroomverbruikers zoals airco en verwarming. Gebruik slimme apps om je lease-auto voor vertrek te koelen of te verwarmen, terwijl de auto nog ‘aan de stekker’ zit. Dit scheelt enorm in het verbruik.
  • Probeer op elektriciteit liever iets langzamer te rijden. Het verbruik kan gedurende een rit met een shelheid tussen de 100 tot 115 km/h al gauw 15% lager uitkomen, dan wanneer u bijvoorbeeld 130 km/h rijdt.
  • Gebruik de cruisecontrol zoveel mogelijk, ook binnen de bebouwde kom. Het is niet alleen een heel makkelijke manier op de snelheid gelijkmatig te houden, maar diezelfde gelijkmatige snelheid zorgt ook voor een lager verbruik.

Uw eigen laadpaal

Wanneer u zakelijk een of meer elektrische auto’s least, kunt u niet zonder een goede laadoplossing. Zowel bij u op het bedrijf zelf als bij uw medewerkers thuis voor de deur. Ook dat is bij Autoplanning zo geregeld: dankzij onze samenwerking met Engie, een toonaangevende leverancier van laadoplossingen voor elektrische auto’s.


Heeft u nog vragen over de elektrische leaseauto?

Bel 036 - 527 87 80, of mail naar sales@autoplanning.nl.