Voor het goed functioneren van de website is het nodig om Javascript aan te zetten. Lees hier de instructies.
Duurzaam rijden

Over elektrisch rijden

Anders dan conventioneel aangedreven auto’s (met benzine- of dieselmotoren) produceren elektrische auto’s geen stikstofoxiden en fijnstof. Bovendien veroorzaken deze auto’s minder geluidshinder door de geruisloze elektromotoren. Deze eigenschappen maken elektrische auto’s zeer geschikt voor stedelijke gebieden.

Het is ook goed om te beseffen dat elektrische auto’s meehelpen aan de energietransitie: de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. De batterijen in elektrische auto’s kunnen namelijk een tijdelijke opslag vormen voor de opvang van wind- en zonne-energie. Zo worden netbeheerders geholpen met het beter afstemmen van de vraag en het aanbod van energie.

De overheid onderkent al die voordelen en maakt daarom de inzet van elektrische voertuigen fiscaal aantrekkelijk. Elektrische auto’s zijn vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Verder is de bijtelling voor een elektrische lease-auto is lager dan die van benzine en diesel lease-auto’s.

Ook zijn elektrische auto’s voordeliger in onderhoud en energieverbruik: een elektromotor heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofmotor en omdat stroom goedkoper is dan gas, diesel of benzine, zijn de kosten per kilometer lager.


bijtellingspercentages

Meer weten over elektrisch rijden?

Autoplanning adviseert u graag.
Bel 036 - 527 87 80 of mail naar sales@autoplanning.nl.